Ett varv runt kvarteret

everyday

Jag berättade sist om min frukostrutin och avslutade inlägget precis innan jag berättade om ett av mina bästa trick, som jag använder mig av som frilansare och egen företagare. Nämligen följande: när jag gjort mig i ordning och klätt på mig går jag hemifrån, tar en promenad runt kvarteret och när jag kliver in genom dörren igen så är jag på jobbet. Smart va? Ja, det fungerar faktiskt, hur larvigt man än kan tycka att det låter. Sedan måste jag inte nödvändigtvis gå i motsatt riktning för att avsluta arbetsdagen, men det är helt enkelt ett väldigt bra trick för att ta sitt jobb i en egen firma på lite större allvar, och framför allt för att skilja privatlivet från jobbet när man jobbar hemma i sin egen lägenhet.

Det här är ett trick som jag verkligen rekommenderar till alla som driver egen och jobbar hemifrån – jag fick själv tipset av en nära vän som haft eget företag i många år, och när jag började använda mig av det själv så märkte jag snabbt en oerhörd förbättring av min produktivitet. Tänk att något så enkelt kan göra så fruktansvärt stor skillnad. Testa, vettja!

När jag kommer tillbaka från den korta promenaden sätter jag mig vid datorn och svarar på mail och telefonsamtal som kommit in medan jag haft jobbluren avstängd. Och sedan sätter jag igång och jobbar. Det handlar ofta om att åka ut på möten och göra avstämningar med mina klienter, om att analysera statistik för trafik och besökarantal på webbplatser och i samband med kampanjer och om att skriva copy för kommande lanseringar. Arbetet är helt enkelt oerhört varierat, och när jag inte är ute på möten så sitter jag framför datorn och läser och mailar – och pratar i telefon förstås.

Ja, så ser helt enkelt min vardag ut!